• Theater en musicals

  • Toneelstukken en musicals versterken is een vak apart. Bij iedere scène hoort de juiste sfeer en daarvoor heb je het juiste materiaal en kennis nodig.

    LGK stemt de licht- en geluidstechniek compleet af op het budget van de organisatie en de wensen van de regisseur. Muziek, zang en spraak worden met de juiste middelen versterkt zodat iedereen en alles kristalhelder en duidelijk te verstaan is. Een passende sfeer en emotie komen tot stand door het inzetten van de juiste verlichting. Een spel van kleur en patronen maken dat een podium boeiend blijft om naar te kijken.

  • Communicatie

  • Om tot het juiste concept te komen is communicatie van groot belang. Wij verdiepen ons daarom altijd eerst in het script. Daarna volgen er gesprekken met regisseurs. Op deze manier kunnen we precies de juiste technieken toepassen om tot een succesvol eindresultaat te komen. Vanwege onze ruime ervaring in het versterken van toneel- en musicalproducties kunnen wij desgewenst meedenken en adviseren bij het toneelspel. Met name in de positionering van de acteurs in verhouding tot de opgestelde apparatuur.

  • Licht

  • De meeste theaters beschikken over een basisverlichting. Maar het kan voorkomen dat er zelfs helemaal niks is en moet er een compleet theater gebouwd worden. Denk aan een feestzaal, sportcomplex, etc. LGK informeert je exact over de juiste benodigdheden, basis of helemaal gespecificeerd op de productie. 

    Muziek, dans en acteren. Bij een musical, het woord zegt het al, word je meegenomen in een muzikaal verhaal. LGK maakt in overleg met de regisseur een uniek lichtplan. Iedere scène kan worden gekarakteriseerd en zo worden benadrukt met de juiste spots en de juiste kleuren op het juiste moment.